zondag 31 mei 2009

Politiecontrole in Scheveningen.

Den Haag - De politie hield vrijdagavond en nacht 29 mei een grote verkeersactie op de Gevers Deynootweg in Scheveningen tegen over het Kurhaus. Voertuigen werden aan de kant gezocht en grondig aan een controle onderworpen. Bestuurders die teveel hadden gedronken mochten hun auto laten staan en kregen een proces verbaal. Mensen die nog boetes open hadden staan konden deze meteen afrekenen. Ook scooters werden aan controles onderworpen. Wat het resultaat is van de actie is nog niet bekend. Fotograaf E.v.d.Lem

Motorrijder verongelukt op de La Reyweg in Den-Haag

DEN HAAG - In Den Haag is een motorrijder verongelukt. Het drama speelde zich zaterdagavond af aan de La Reyweg.
Volgens de politie ging de man op een recht stuk weg onderuit. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is nog een raadsel. Over de identiteit van het slachtoffer, is nog niets bekend.

donderdag 28 mei 2009

huismeester neergestoken in Scheveningen


DEN HAAG - Een man is dinsdagavond ernstig gewond geraakt tijdens een steekpartij in Scheveningen. Het gaat om de huismeester van een luxe appartementencomplex aan het Seinpostduin.
Dat melden omwonenden aan Omroep West. De politie bevestigt de identiteit van de gewonde.Getuigen vonden de gewonde man rond tien uur 's avonds op het Seinpostduin. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis. Zijn toestand is volgens de politie zorgwekkend. Hij zou verwondingen hebben aan zijn borst.Getuigen konden de politie een signalement van verdachten geven. Twee verdachten zijn opgepakt in de Jurriaan Kokstraat. Over het motief voor de steekpartij is nog niets bekend.

Moord in Kritzingerstraat Den-Haag

Fotograaf E.v.d.Lem.

DEN HAAG - De dinsdagochtend in Den Haag doodgestoken man is één van de organisatoren van de eerste Multi-culturele Missverkiezing van Nederland.
Coördinator Rob Winter van de verkiezing zegt in BN/De Stem dat het 23-jarige slachtoffer niet alleen organisator was, maar ook als DJ zou optreden en de modellen voor de verkiezing heeft begeleid. De man lwerd dinsdagochtend vroeg in de Haagse Kritzingerstraat gedood. In verband met zijn overlijden is de Multi-culturele Missverkiezing in Breda afgelast. De politie Haaglanden doet geen uitspraken over de steekpartij.


brand op dak na werkzaamheden.

fotograaf E.v.d.LEM

DEN HAAG - Op het dak van een hoekwoning aan de Johan van Oldebarneveldlaan in Scheveningen heeft een woensdagmiddag korte tijd brand gewoed.
Het brandje ontstond bij werkzaamheden op het dak van een woonhuis; het vuur sloeg naar binnen op de bovenste etage. Het vuur zorgde voor veel rookschade. De bluswerkzaamheden van de brandweer voegden daar waterschade aan toe.

maandag 25 mei 2009

Tram bots op auto Wateringseveld.


DEN HAAG - In Den Haag is maandagmiddag een tram op een auto gebotst. Dat gebeurde op de Laan van Wateringseveld. Twee inzittenden van de auto zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht, onder wie een kind.
De exacte oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Vermoedelijk wilden beide voertuigen linksaf slaan en is de tram daarbij achterop de auto geklapt.Fotograaf E.v.d.Lem

donderdag 14 mei 2009

Ontsporing Randstadrail 8 gewonden

foto E.v.d.LEM
DEN HAAG - In het centrum van Den Haag, bij de Lijnbaan, is een tram ontspoord. Het gaat om Randstadrail 3.
De tram reed uit de rails en raakte de mast van de bovenleiding, waardoor het voertuig scheurde. Daarbij zijn acht mensen gewond geraakt. Zes van hen zijn ter plaatse behandeld. Twee personen zijn met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Crashtender gekanteld op A4

Bij een aanrijding op de A4 dwars over de weg komen te liggen.
Het ongeval gebeurde kort na 09:00 uur ter hoogte van Nieuw-Vennep. De brandweer is ter plaatse, de crashtender (blusvoertuig van Schiphol) bevat blusschuim en water.

dinsdag 12 mei 2009

Schietpartij in Scheveningen

Politie onderzoekt schietincident
Den Haag/Scheveningen – De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een schietincident zondagavond 10 mei om 18.20 uur aan de Visafslagweg. De directe aanleiding tot het incident was waarschijnlijk onenigheid over een parkeerplaats. Een nog onbekende man schoot op de auto van een 27-jarige automobilist uit Den Haag. De man raakte lichtgewond door rondvliegend glas, maar kon na behandeling in het ziekenhuis weer snel naar huis. De politie sloot de Visafslagweg enige tijd af voor een sporenonderzoek.



Flatbrand in de Bilt

LTHOVEN - In een woning van de flat Noordpool aan de Kometenlaan in Bilthoven heeft zondagochtend vroeg een grote brand gewoed.
De brandweer in de volledig uitgebrande flatwoning aan de Kometenlaan. FOTO JEROEN JUMELET Rond 7.10 uur werd de brand gemeld en rond 8.30 uur was de brand meester. De flatwoning op de eerste etage is volledig uitgebrand, er zijn geen gewonden gevallen. Tijdens de brand was een jong stel aanwezig in de woning, zij hebben zelf het huis kunnen verlaten. Een vrouw ademde rook in en moest voor controle naar het ziekenhuis. Fotograaf R.Jastrezebski.

zaterdag 9 mei 2009

Verdacht pakketje op het Binnenhof

DEN HAAG - Het Binnenhof in Den Haag is zaterdagmiddag enige uren afgezet geweest nadat er een verdacht pakketje was aangetroffen.
Het was echter loos alarm, zo bleek na onderzoek van het Explosieven Opruimings Commando. De omgeving is inmiddels vrij gegeven.Fotograaf E.v.d.Lem

Dodelijke steekpartij in Delft.

DELFT - Een 51-jarige vrouw is vrijdagavond in Delft om het leven gekomen door een steekpartij.
De politie heeft een 35-jarige man aangehouden. De steekpartij vond plaats in een woning aan de Van Kinschotstraat, waar de vader van het slachtoffer woont. Het motief ligt volgens de politie in de relationele sfeer. Fotograaf Peter Hofman

vrijdag 8 mei 2009

Aanrijdg bus en Randstadrail

Op de Leyweg in Den Haag zijn Randstadrail 4 en HTM-bus 23 tegen elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde rond 16.30 uur. Door de aanrijding raakten drie mensen licht gewond; de buschauffeur en twee passagiers.
De slachtoffers zijn ter plaatse behandeld door de GG & GD.

woensdag 6 mei 2009



De piloot van de Life-Liner 2 had de helikopter vanmorgen op de Zoetermeerse rijweg in Den Haag wel op een heel bijzonder plek neegezet.
De piloot koos een ongeveer 5 meter hoge dijk uit om de heli op te parkeren.
Dit leverde op de terugweg het nodige klauterwerk van de bemanning op.
Fotograaf : Marco Hoope
Den Haag – Door onbekende oorzaak is vanmiddag rond één uur brand ontstaan in een papierschredder in het kantoor van Shell International BV aan de Carel van Bylandtlaan. Ruim driehonder personeelsleden moesten hun werkplek tijdelijk verlaten.Bij de ontruiming vielen geen gewonden.
De papierschredder in de kelder is door onbekende oorzaak in brand geraakt. De schredder staat in verbinding met alle bovenliggende etages waardoor er een lichte rookontwikkeling ontstond. Door een interne brandmelding werd de bedrijfshulpverlening in kennis gesteld die vervolgens de brandweer waarschuwden. Daarna hebben zij alle etages van het gebouw boven de kelder ontruimd. Bij aankomst van de brandweer stonden de ruim driehonderd personeelsleden van dat kantoor buiten.
De brandweer heeft de brand gebust met schuim. Daarna is het pand geventileerd en gecontroleerd op de aanwezigheid van schadelijke stoffen. Door ventilatieproblemen bleven de schadelijke dampen lang hangen. Na ruim een uur konden de personeelsleden weer naar binnen om hun persoonlijke spullen op te halen en tijdelijk een andere werkplek te zoeken.De oorzaak van de brand in onbekend. De schade bleef beperkt tot de container.

Meldtijd:12.52Uur
Ter plaatse:12.55Uur
Brand meester:13.45Uur
Einde incident:Rond 16.00Uur
Ingezet personeel:21
Ingezette voertuigen:8