dinsdag 30 juni 2009

Brand in cafe 11 personen geevacueerd

Brandweer beperkt gevolgen van uitslaande brand met veel materieel
Den Haag – Vanmorgen is door onbekende oorzaak brand ontstaan in een horecagelegenheid aan de Buijs Ballotstraat / Edisonstraat. Diverse woningen werden enige tijd ontruimd. De ambulancedienst heeft drie mensen nagezien vanwege inademen van rook.

Rond half vijf vanmorgen is de brandweer gealarmeerd voor een brand in een café op de hoek van de Buijs Ballotstraat en de Edisonstraat. Ter plaatse bleek het een uitslaande brand op de begane grond te zijn die via de buitenkant overgeslagen was naar de eerste verdieping. De bewoners waren al in veiligheid gebracht.

Vanwege de rook was het noodzakelijk omliggende woningen te ontruimen. Tegelijk verlieten sommige bewoners ook zelf hun woningen. Ongeveer elf personen zijn enige uren opgevangen door de politie. De ambulancedienst heeft drie bewoners gecontroleerd, omdat zij rook hadden ingeademd. Zij werden uit voorzorg vervoerd naar een ziekenhuis.

Het café is uitgebrand en de woning op de eerste etage heeft grote brand schade. De woning op de tweede en tevens hoogste verdieping heeft rook- en roetschade opgelopen. Enkele woningen hebben glasschade, vanwege de enorme hittestraling van de vlammen. Ook zijn enkele auto’s beschadigd geraakt. De Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de mensen te assisteren met de schadeafhandeling.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Kind met brandwonden vervoert met traumahelicopter

Inzet traumahelikopter voor kind met brandwonden.Den-Haag. Maandagavond is een kind ernstig gewond geraakt. De ambulance en de motorambulance zijn geweest op de laan van Mensenrechten in Den-Haag in een woonhuis had een kind ernstige brandwonden opgelopen. Het aanwezige ambulancepersoneel vroeg het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter ter plaatse. Het kind is vervoerd samen met de trauma arts van het de traumahelikopter naar het Rodekruis ziekenhuis in Den-Haag. Over de toestand is op dit moment niets verder bekend.Later op de avond is het kind met de arts naar het brandwondencentrum in Beverwijk gevlogen.fotograaf E.v.d.Lem

zondag 28 juni 2009

Nootdorp brand in kassencomplex



NOOTDORP - Een grote brand heeft zondachtochtend een kassencomplex aan de Langelandseweg in Nootdorp verwoest. Het schermdoek boven de chrysanten was in brand geraakt.
Het vuur verspreidde zich razendsnel door de kas. Uiteindelijk is zes hectare schermdoek verbrand. Door de hitte sprongen ook de ruiten van de kas. Het kantoorgedeelte en de warmtekrachtcentrale van het bedrijf zijn door de brandweer gered. Door de gebouwen nat te houden, wist de brandweer te voorkomen dat de brand oversloeg. Er zijn geen gewonden gevalllen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk.

zondag 21 juni 2009

Grote brand in loods in Oegstgeest


OEGSTGEEST - Een grote brand heeft zaterdagnacht gewoed in een loods aan de Rijnzichtweg in Oegstgeest. Daarbij zijn mogelijk enkele gasflessen ontploft. De rookontwikkeling was groot en in de wijde omtrek te zien.
De loods werd gebruikt voor de opslag van potgrond. Binnen stonden twee vrachtwagens in brand. Het pand kan als verloren worden beschouwd.
Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat er bij de brand witte asbest is vrijgekomen, de minder gevaarlijke soort asbest.
Zondag wordt de weg nabij de loods schoongemaakt en weer vrijgegeven voor verkeer.

zaterdag 20 juni 2009

Grote brand in Wijkgebouw in Nieuw Vennep.

Nieuw Vennep - In het wijkgebouw Linquenda aan de Oostmoor in Nieuw-Vennep is rond kwart over vijf brand ontstaan. Een half uur later schaalde de brandweer de brand op naar een grote brand, en kwamen er verschillende bluseenheden assisteren om de brand te bestrijden.

Bij de brand was sprake van een grote rookontwikkeling welke over de buurt heen trok. Mensen in de buurt zijn door middel van megafoons geadviseerd om deuren en ramen te sluiten. De brandweer heeft verschillende metingen uitgevoerd, daaruit is gebleken dat de schadelijke stoffen welke zijn vrij gekomen de gezondheid niet aantasten.

Het nablussen van de brand zal nog enige uren in beslag nemen. Het pand kan als verloren worden beschouwd. Fotografie MHL MEDIA.

Grote brand in schuur gemeente de Bilt







DE BILT - Een felle brand heeft zaterdagmorgen vroeg een schuur in De Bilt in de as gelegd.De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen woningen aan de Holle Bilt. Omdat eerder deze week meerdere branden plaatsvonden in De Bilt, wordt onderzocht of er opzet in het spel is.



maandag 15 juni 2009

Duiker verdronken in Noordzee thv Scheveningen

DEN HAAG - Voor de kust van Scheveningen is zondagmiddag een duiker om het leven gekomen. De man was ruim veertig kilometer ten westen van de badplaats toen hij in de problemen kwam.
De duiker raakte in nood toen hij naar boven wilde komen. Twee andere duikers schoten te hulp. Aan boord van een sportvissersboot is nog geprobeerd de man te reannimeren, maar tevergeefs. Een marinearts die per helikopter werd ingevlogen, constateerde dat de man was overleden. De twee andere duikers zijn aan land door de GGD onderzocht. De waterpolitie onderzoekt wat er precies is gebeurd.Fotograaf E.v.d.Lem

zaterdag 13 juni 2009

Integra-actie in Rijswijk

Integra-actie in Rijswijk
Rijswijk - Politieagenten hielden vrijdag 12 juni tussen 14.00 uur en 22.00 een Integra-actie op het Bogaardplein. In samenwerking met onder meer de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW), de Gemeentelijke Belastingdienst Den Haag, Rijksbelastingen, KLPD, Inspectie Verkeer en Waterstaat controleerden de diverse diensten in totaal 151 voertuigen.

Door de agenten werden 79 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersfeiten. Opvallend was dat tien bestuurders onverzekerd reden enn acht zonder rijbwijs reden. Daarnaast inde de politie voor een totaalbedrag van ongeveer 6.080 euro aan openstaande boetes.

De Gemeentelijke Belastingdienst Den Haag inde 6353 euro aan achterstallige belasting. Er is twee keer beslag gelegd op een auto. De Rijksbelastingdienst controleerde eveneens op openstaande belastingschulden. De belastingplichtigen die een schuld hadden openstaan konden direct contant of met een pinpas betalen. Het totale bedrag dat is geïnd bedraagt 13.731 en er werden tien auto's in beslag genomen. De taxicontrole door de Inspectie Verkeer en Waterstaat leverde een proces-verbaal op. Verder werden twee mensen aangehouden voor rijden onder invloed en belediging, Eén man reed met een omgekatte auto.

vrijdag 12 juni 2009

Aanrijding met vrachtauto Conradkade Den-Haag


Gewonden bij aanrijding
Den Haag – Een traumahelikopter moest er op 11 juni aan te pas komen, nadat een 71-jarige Haagse fietser op het kruispunt President Kennedylaan en de Conradkade was aangereden door een vrachtwagen. Omstreeks 17.00 uur reed de vrachtwagen over het been van de bejaarde dame en zij is afgevoerd naar het ziekenhuis met een dubbele beenbreuk. De Duitse vrachtwagenchauffeur (54) is aangehouden.