vrijdag 31 juli 2009

Motorrijder verongelukt





Fotografen : Marco Hoope en Toon van der Poel
Vrijdagochtend heeft er op de middelweg tussen Zoetermeer en Stompwijk een dodelijk ongeval plaats gevonden.
Door nog onbekende oorzaak kwam een motorrijder in botsing met een tegemoedkomende vrachtwagen.
De motorrijder kwam door de klap aan de overzijde van een sloot in een weiland terecht en is ter plaatse overleden.
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak en daarvoor was het nodig om de weg enige uren af te sluiten.
De identiteit kon nog niet worden vrijgegeven omdat de familie van de man nog niet was ingelicht.

donderdag 23 juli 2009

Dordrecht Zeer Grote Brand




DORDRECHT - Woensdagavond rond half tien brak er brand uit aan de Redelestraat in Dordrecht. De brandweer schaalde later op naar Zeer Grote Brand en GRIP 1. In het bedrijfspand heeft vroeger een schoonmaakbedrijf gezeten, dat gebruik maakte van allerlei chemische middelen. De enorme vlammen sloegen door het dak, en grote rookwolken trokken over de wijken. De brandweer heeft diverse metingen verricht, maar er werden geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Het was lange tijd niet duidelijk of er nog chemische middelen binnen in het pand stonden, omdat het vorige bedrijf mogelijk iets achter had gelaten.

woensdag 22 juli 2009

Plezierjacht brand uit




Rond half drie vanmiddag kwam er bij de brandweer Leiden een melding binnen van een scheepvaartincident.Het bleek te gaan om een ontploffing op een plezierjacht aan het maroijenpad in Leiden.Na deze ontploffing brak er aan boord brand uit, die het plezierjacht totaal vernielde.Een persoon die aan boord was op het moment van de brand is door de ambulancedienst afgevoerd met flinke brandwonden.De brand was voor de brandweer lastig te bereiken, omdat de jachthaven niet toegankelijk is voor voertuigen en de boot achter in de jachthaven lag.




Scooterrijder komt onder tram




Dinsdagmiddag 21 juli rond half een kwam er een scooter onder de tram terecht op de ’s-Gravelandseweg met de Burgemeester van Haarenlaan in Schiedam.Hierbij raakte de persoon op de scooter zwaargewond. Artsen van het Mobiel Medisch Team verleenden assistentie aan de ambulance. Het slachtoffer is later met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding. Trams moesten tijdelijk een omleidingsroute volgen.




maandag 20 juli 2009

Brand bij autoimporteur



Op de Floralaan in Rijnsburg heeft maandagavond een brand gewoed bij het bedrijf Hollandse Auto Import.
De brand brak uit in een kantoorruimte op de eerste verdieping. De showroom met luxe auto's op de begane grond kwam vol met rook te staan. De brandweer heeft tegen de vijftig auto's naar buiten gebracht. Ze zijn door de rook en het bluswater behoorlijk beschadigd. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

zaterdag 18 juli 2009

Moordonderzoek in Den-Haag


EN HAAG - Op de hoek van de Aaltje Noordewierstraat en de Landrestraat in de Haagse wijk Loosduinen is zaterdag vroeg in de ochtend op straat een lijk gevonden.

Het is nog onduidelijk hoe de persoon om het leven is gekomen. De politie sluit een misdrijf niet uit. Ook over de identiteit is nog niets bekend.

De technische recherche heeft een tent neergezet over een geparkeerde auto heen, en is een onderzoek gestart.

donderdag 16 juli 2009

Arrestatieteam ingezet bij aanhouding in Rotterdam



De Rotterdamse politie heeft woensdag een man aangehouden voor het in het rond schieten in de Heinsiusstraat. Hij zou meerdere schoten hebben gelost op straat. Niemand werd geraakt.

Na het afvuren van de kogels is de man een woning ingelopen. Een arrestatieteam van de politie kon hem daar oppakken.

In de woning lagen meerdere wapens. Die worden onderzocht om te zien of ze vaker zijn gebruikt.

XTC lab opgerold in Haaglanden



EN HAAG - Honderdduizenden xtc-pillen vormen de vangst na een aantal invallen in de regio twee weken geleden. Dat heeft de politie nu bekendgemaakt.
De pillenvangst is het resultaat van een onderzoek dat in 2008 al is gestart. Donderdag 2 juli werden de pillen in beslaggenomen toen ze in Delft werden afgeleverd op een parkeerplaats. De afnemer was een 41-jarige man uit Utrecht. In zijn auto lagen honderdduizend pillen.

In vier huizen en op drie andere plaatsen in Delft, Den Haag en Nootdorp vond de politie vervolgens nog enkele honderdduizenden pillen, cocaïne, grondstoffen voor medicijnen en verdovende middelen en vuurwapens.

In totaal zijn vijf mensen aangehouden. Ze zitten allemaal nog vast. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

zondag 12 juli 2009

Auto raakt van de weg



Vrijdagavond 10 juli rond 22.00 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaats gevonden op de ringdijk in Ter Aar. De bestuurder raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en ramde een reklamebord in de berm. Vervolgens vloog het voertuig op zijn kant door een aantal hekken heen en kwam op zijn zijkant tot stilstand op de inrit van een boerderij. De bestuurder kon het voertuig niet meer zelfstandig verlaten en is er door de brandweer uitgehaald. De bestuurder is met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis.

zaterdag 11 juli 2009

Kijkduin zwemmers gered uit zee


DEN HAAG - Voor de kust van Kijkduin zijn vrijdagavond tientallen zwemmers gered door de politie.

De groep zwemmers was in de problemen geraakt door het slechte weer, de sterke wind en het springtij. De 28 mannen tussen de 30 en 50 jaar waren aan het trainen voor de Beach Challenge, een sportspektakel dat dit weekend in Kijkduin wordt gehouden.

Agenten voerden een reddingsactie uit waarbij acht zwemmers met reddingsboten uit het water werden gehaald. Van hen bleken er vijf geen zwemervaring in zee te hebben. Er raakte niemand gewond.

donderdag 9 juli 2009

Brandweerwagen in de sloot




Aan de poppendammergouw in Landelijk noord is woensdagavond een amsterdamse brandweerwagen in een sloot beland.
Het hulpverleningsvoertuig dat onderweg was naar een auto te water moest uitwijken voor een fietser en kwam hierdoor in de zachte berm terecht.
Vervolgens kantelde het voertuig en kwam in de sloot terecht.
Direct werden er twee kranen ter plaatse gestuurd, maar ook deze hadden moeite om op het smalle weggetje te blijven.
Uiteindelijk kwam ook 1 van deze kranen in de berm vast te zitten.
In de loop van donderdag werd een noodweg aangelegd, zodat eerst met een grote kraan de vastgelopen kraan bevrijd kan worden en daarna de brandweerwagen.




dinsdag 7 juli 2009

Vrachtwagen verliest lading bagger.

Op de churchillaan in Leiden is vanmiddag een vrachtwagen zijn lading baggerspecie verloren.
Door nog onbekende oorzaak ging onder het rijden de klep van de wagen open en kwam de bagger op de weg terecht.
De weg raakte over enige honderden meters besmeurd.
De politie sloot daarop de churchillaan in 1 richting af tussen de Kenedylaan en de Vijfmeilaan.
Omdat de churchillaan 1 van de drukste wegen van Leiden is onstond direct een verkeerschaos in de omgeving.
Met man en macht werd gewerkt om in iedergeval voor de spits weer 1 rijbaan beschikbaar te maken.

zondag 5 juli 2009

zwemmers in nood.

Omstreeks 22.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat twee zwemmers in nood verkeerden bij het Zuidelijk Havenhoofd in Scheveningen.

Een van de zwemmers was dicht bij de basaltblokken en kon door politieagenten uit het water worden getrokken. Het bleek te gaan om een Belgische man die samen met zijn vrienden een dagje naar Scheveningen was gekomen. Hij verklaarde dat hij alleen aan het zwemmen was en tijdens het zwemmen in moeilijkheden was geraakt. Hij werd met zijn vrienden herenigd op het strand.

Omdat meerdere mensen verklaarden dat ze een tweede zwemmer hadden gezien die onder water was verdwenen, werd met groot materieel gezocht. Naast de reddingsboot Kitty Roosmale Nepveu van de KNRM Scheveningen en de reddingsboot George Dijkstra van de KNRM Ter Heijde, hebben de reddingsbrigade, een politiehelikopter en verschillende surveillance-eenheden van politie en Koninklijke Marechaussee deelgenomen aan de zoektocht. De brandweer en ondersteunende eenheden van de politie zorgden ervoor dat het havenhoofd verlicht werden.

Om 01.30 uur werd besloten om de zoektocht te staken. Bij de politie zijn nog geen meldingen binnengekomen van vermiste zwemmers.