woensdag 30 september 2009

Woonwagenkamp ontruimd aan de Escamplaan




DEN HAAG - De drie personen die zijn aangehouden tijdens de ontruiming van het woonwagenkamp aan de Escamplaan in Den Haag, zijn weer vrijgelaten. Dat meldt politie Haaglanden.fotograaf Marco Hoope

Aanrijding A4 bij Leiderdorp


30 september 2009



LEIDERDORP - Bij een aanrijding op de A4 bij Leiderdorp zijn woensdagmorgen drie gewonden gevallen. De oorzaak is een kopstaart-botsing geweest. De brandweer werd ingeschakeld om het dak van de aangereden auto te verwijderen. De drie slachtoffers zijn naar een ziekenhuis overgebracht. fotograaf Toon v.d.Poel

dinsdag 29 september 2009

Autobranden in Oegstgeest




OEGSTGEEST - Op de hoek van de Hofdijcklaan en de Laan van Oud Poelgeest is maandagnacht opnieuw een auto in vlammen opgegaan. De auto stond geparkeerd op de oprit van een huis.

Sinds halverwege augustus zijn er in Oegstgeest twaalf auto's in brand gestoken. Daarbij raakten in totaal vijftien auto's beschadigd.

Inmiddels heeft de politie een team van zes rechercheurs op de zaak gezet. Daarnaast wordt er in de wijken extra gesurveilleerd.Fotograaf Paul Termorshuizen

maandag 28 september 2009

Barendrecht treinbotsing inzet defensie


BARENDRECHT - Het duurt nog dagen voordat de geblokkeerde treinsporen bij Barendrecht weer te gebruiken zijn. Een woordvoerster van de politie heeft dat zondagavond gezegd.


Sinds het treinongeluk van donderdagavond, zijn drie sporen door de ravage buiten gebruik. De woordvoerster verwacht dat één spoor op korte termijn vrij komt, maar de twee andere sporen voorlopig niet.

Dit weekend hebben opruimploegen met man en macht gewerkt om de verwrongen treinen en locomotieven te ruimen. Twee locomotieven zijn nu los, maar een derde zit nog vast. Ook liggen er ook nog wagons onder het viaduct waar het ongeluk zich voordeed.


Ook in de nacht van zondag op maandag werken de opruimploegen door.Fotograaf Wilco Devilee

School ontruimd Leiden


LEIDEN - De ontruiming van de vestiging van het Bonaventuracollege aan de Burggravenlaan in Leiden maandagochtend was een voorzorgsmaatregel. De brandweer meldt dat er geen explosiegevaar is geweest.

Het Explosieven Opruimingscommando (EOC) komt het picrinezuur later deze week ophalen. Het potje staat in een zuurkast en kan er geen kwaad. Alle lessen zijn maandag komen te vervallen.

De brandweer liet de school ontruimen, nadat in een scheikundekast een potje droog picrinezuur was aangetroffen. De stof hoort nat te worden gehouden, omdat het in droge vorm schokgevoelig en dus explosiegevaarlijk zijn. 'We zijn uitgegaan van het slechtst denkbare scenario', aldus de brandweer. fotograaf Toon v.d.Poel

zaterdag 26 september 2009

Grote brand in bedrijf in Katwijk



KATWIJK - Een grote uitslaande brand aan de Taanderstraat in Katwijk heeft vrijdagavond laat een opslagplaats van een bedrijf in kunsstof kozijnen volledig in de as gelegd.

Het vuur werd rond elf uur vrijdagavond ontdekt, waarna groot alarm werd geslagen. De brandweer in Katwijk kreeg bij de bluswerkzaamheden assistentie van collega's uit onder meer Oegstgeest en Rijnsburg.

De grote uitslaande brand is volgens een ooggetuige het gevolg van een brand in een container, die zou zijn aangestoken. Dat vuur sloeg over naar het bedrijfspand, dat al snel in lichterlaaie stond. De brandweer hield naastgelegen bedrijfsgebouwen nat om verdere uitbreiding van het vuur te voorkomen.

Giftige stoffen

Voor zover bekend kwamen bij de brand geen gevaarlijke concentraties giftige stoffen vrij. Hoeveel schade de brand heeft aangericht, is nog niet bekend.

Niemand raakte gewond door de grote brand. De brandweer was zaterdagochtend nog bezig met nablussen. foto 01 fotograaf P.Termorshuisen foto 02 fotograaf W.Devilee

maandag 21 september 2009

Explosie in warmtekrachtcentrale


DEN HAAG - De transformator in Den Haag die maandagmiddag is ontploft, gaf zondag al problemen. Onderhoudstechnici van de Eneco waren in de warmtekrachtcentrale om de storing te verhelpen toen de installatie opeens explodeerde.

De explosie vond plaats in de transformatorruimte van de centrale aan de Spoorlaan en was in de verre omtrek te horen. Vier mensen raakten gewond, waarvan een zwaargewond. Ook brak er een kleine brand uit, maar die was snel onder controle. Over de exacte oorzaak van de explosie is nog niets bekend.

De centrale levert stadsverwarming aan een groot aantal consumenten. Na de ontploffing werd er een noodvoorziening aangezet. De brandweer is nog bezig met het opruimen van de olieresten.

fotograaf Dieko

zaterdag 19 september 2009

Politie schiet man in been Ypenburg


Politie schiet man in been

Den Haag – De politie kreeg zaterdagochtend 19 september omstreeks 11.15 uur meerdere melding van omwonenden van de Scheepenstraat dat een dronken automobilist door de straat zou scheuren, waarbij spelende kinderen opzij moesten springen. Eenmaal in de Scheepenstraat bleek de automobilist zijn woning in te zijn gegaan. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder, een 20-jarige Hagenaar, een ontzegging voor het besturen van motorrijtuigen had. Na overleg met een hulpofficier van justitie werd besloten om de Hagenaar aan te houden. Toen de agenten omstreeks het middaguur de man in zijn woning aan wilden houden, kwamen de 20-jarige Hagenaar en een tweede man de woning uit. De tweede man, een 22-jarige Hagenaar, bedreigde de aanwezige agenten met een groot mes en probeerde hen te steken. De agenten pepperden deze man echter hij bleef hen bedreigen. Hierop werd hij in zijn been geschoten. De man raakte gewond aan zijn been. Hij liep de woning weer in en zakte daar ineen. De neergeschoten man kon uiteindelijk zelf de ambulance instappen. Hij werd vervoerd naar een ziekenhuis waar hij werd aangehouden. Ook de 20-jarige bestuurder van de auto werd aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig en trapte een ruit uit een politieauto. Het forensische technisch onderzoek is verricht door politie Hollands-Midden. De Rijksrecherche onderzoekt het schieten van de politieagenten. Omdat er op het moment van de aanhouding en schietpartij veel kinderen en bewoners op straat waren, is slachtofferhulp ingeschakeld.



vrijdag 18 september 2009

Brand in centrum voor brandveiligheid


Brand in centrum voor brandveiligheid


RIJSWIJK - In het gebouw van het bedrijf Efectis aan de Lange Kleiweg in Rijswijk, heeft vrijdagmiddag brand gewoed. Efectis is ironisch genoeg een centrum voor brandveiligheid.

Bij de brand in het gebouw zijn geen gewonden gevallen. Volgens de brandweer was er behoorlijk wat rookontwikkeling. Er zou ook een explosie in het gebouw zijn geweest. De brandweer weet nog niet wat er precies is gebeurd.

De straten in de omgeving waren enige tijd afgezet. Voor omwonenden is er geen gevaar, zegt een woordvoerder van de brandweer. fotograaf Dieko.

woensdag 16 september 2009

Rijswijk persoon onder vrachtauto


RIJSWIJK - Op de Middendorpweg in Rijswijk is woensdagmiddag een 30-jarige man uit Rijswijk overleden na een val van een vuilniswagen.

Volgens omstanders stond de man te bellen terwijl hij achterop een tree stond van de vuilniswagen. Toen de bestuurder optrok kwam hij ongelukkig ten van.

De traumahelikopter rukte uit, maar de verwondingen van de man waren zo ernstig dat de man is overleden. fotograaf Dieko.

zaterdag 12 september 2009

Brand in Sssenheim asbest vrij gekomen.

Asbest vrij door brand Sassenheim


TEYLINGEN - Bij een elektrotechnisch bedrijf in Sassenheim heeft een grote, uitslaande brand gewoed. Niemand raakte gewond.

Het vuur brak in de nacht van vrijdag op zaterdag uit bij een gebouw met verschillende bedrijven erin aan de Industriekade. De brandweer was met 35 man ter plaatse om het vuur te blussen. Het pand raakte zwaar beschadigd.

Door de brand is asbest neergedaald in een woonwijk die in de buurt ligt. Bewoners in de omgeving van de Geelhoornstraat, Arend Verkleijstraat en Joseph Elststraat mochten een tijdje hun huis niet uit. Een gespecialiseerde schoonmaakploeg heeft de asbest opgeruimd.

Aangestoken

Verschillende mensen die de brand zagen ontstaan, beweren dat het vuur is aangestoken. Twee auto’s naast de groothandel zouden in brand zijn gegaan, maar burgemeester Sander Schelberg van de gemeente Teylingen kan dat niet bevestigen.

vrijdag 11 september 2009

Autobrand in Oegstgeest

Opnieuw autobrand in Oegstgeest

OEGSTGEEST - In Oegstgeest is donderdagnacht opnieuw een auto uitgebrand. Een andere auto die ernaast geparkeerd stond, raakte zwaar beschadigd door het vuur.
Het is de negende autobrand in korte tijd in Oegstgeest. In totaal raakten hierbij twaalf auto's beschadigd. Het vermoeden bestaat dat de branden het werk zijn van een pyromaan. De politie denkt met één brandstichter te maken te hebben, vanwege de manier waarop de verschillende auto's in brand zijn gestoken. De politie heeft vorige week borden geplaatst in het winkelcentrum van Oegstgeest met de oproep om verdachte situaties zo snel mogelijk via 112 te melden. fotograaf P.Termorshuizen

woensdag 9 september 2009

Kustwachtschip in brand

Vanuit Terschelling arriveerde rond kwart voor tien 's avonds een boot met brandweerlieden en materieel. Zij wisten de luiken voor de luchttoevoer naar de machinekamer af te sluiten.

Daarna leek de situatie zich te stabiliseren, maar het duurde door hitte en rookontwikkeling nog uren voordat brandweerinspecteurs de machinekamer konden betreden om te controleren of het vuur uit was. fotograaf A.van Dijk

maandag 7 september 2009

Cannashoper hennepteelt opsporing


Op maandag 7 september 2009 heeft de Politie Rotterdam-Rijnmond de cannachopper ingezet om hennepteelt en –verwerking op te sporen in Vlaardingen. Deze miniheli is een innovatief middel dat ontwikkeld is op basis van bestaande ideeën binnen de politiekorpsen in strijd tegen de hennepteelt. Vijf politiekorpsen werken mee aan de pilotperiode om de chopper te testen. In de laatste week van april 2009 vonden de eerste testvluchten plaats. Deze week (5 t/m 9 september) vindt de tweede testweek plaats en vliegt de cannachopper o.a. in Vlaardingen. Om een hennepkwekerij te ontmantelen zijn meerdere verdenkingen nodig. De chopper wordt in Vlaardingen ingezet om enkele meldingen na te gaan. Wanneer genoeg bewijsvoering aanwezig is, wordt een inval gedaan. Nadat de chopper geland was werden de beelden in een bestelbusje uitvoerig bekeken en werd er een inval gedaan in een pand aan de James Wattweg waar een hennepplantage aangetroffen werd. Twee verdachten zijn hierbij aangehouden en de plantage zal geruimd worden. Op meerdere locatie's zijn verdachten plekken gezien waar mogelijk binnenkort ook een inval te verwachten is. Dus de eerste dag was er gelijk een met succes.
fotograaf Robin Hogervoorst Vlaardingen

Catamaranzeiler in de problemen bij Katwijk


<
Op ongeveer 1 kilometer uit de kust werd de zwaar beschadigde catamaran aangetroffen. Tijdens het varen was een van de drijvers afgebroken. Twee KNRM opstappers zijn ter plaatse overboord gegaan om de twee zeilers bij te staan. De zeilers waren in goede conditie en tevens goed uitgerust met diverse noodsignalen. font-family:";font-size:11;" >Het bergen van de catamaran was een lastige klus. Er stond een harde westenwind en de golfhoogtes liepen daarbij op tot ongeveer drie meter. Na een half uurtje slaagde de bemanning erin om de catamaran te bergen en aan boord van De Redder naar Katwijk te transporteren. Ook de twee dankbare zeilers gingen mee. Zij werden beiden Redder aan de Wal, donateur van de KNRM

zondag 6 september 2009

Brand in verzamelgebouw.


In de nacht van zaterdag op zondag heeft in de Televisiestraat in Den Haag een grote brand gewoed. Bewoners van 25 naastgelegen woningen moesten hun huis verlaten vanwege de enorme rookontwikkeling. De brand gebruikt speciale apparatuur een warmtebeeldcamara om de brandhaard bij de nablussing op te zoeken

dinsdag 1 september 2009

vrachtschip MCS Nikita gesleept naar Rotterdam


Het vrachtschip MCS Nikita wordt dinsdagochtend 1 september naar de Rotterdamse Haven gesleept. Het schip raakte in de nacht van zaterdag op zondag beschadigd door een aanvaring met de MSC Nirint Pride op de Noordzee. De MCS Nikita moet worden versleept omdat het niet meer op eigen kracht kan doorvaren.footgraaf A.van Dijk

Mijdrecht grote brand caravanhandel

MIJDRECHT - De brand in Mijdrecht is niet aangestoken. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen die wijzen op brandstichting.

Twee bedrijfspanden aan de Nijverheidsweg gingen maandag in vlammen op: Marsman Caravans, Recreatie & Outdoor en een leegstaand gebouw. Het onderzoek is inmiddels begonnen.

Het was de tweede grote brand in Mijdrecht in korte tijd. Twee maanden geleden brandde een papieropslag aan de Energieweg af. Dat gebouw was van dezelfde eigenaar als het pand dat maandagavond is verwoest.

De brand van maandag brak even voor half zes uit en sloeg over naar een ander pand. Verschillende korpsen werden opgeroepen om te helpen blussen. De rookpluimen waren in de wijde omtrek te zien.

Door de zeer grote brand ontploften enkele gasflessen. Op het moment dat het vuur uitbrak waren er mensen in het pand. Zij konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen. Er kwamen geen schadelijke stoffen vrij. Een schadebedrag is niet bekend.