zondag 20 december 2009

Personenauto vermorzeld tussen paal en tram


Den Haag – Zaterdagavond omstreeks zes uur is de brandweer uitgerukt naar een ongeval tussen een personenauto en een tram van Randstadrail. Bij de aanrijding op het Monnickendamplein kwam een kleine personenauto klem te zitten tussen een paal en een tram. De berijdster van de personenauto kwam bekneld te zitten en is door de brandweer bevrijd. Na onderzoek heeft zij dezelfde avond nog het ziekenhuis verlaten.

De auto was totaal vermorzeld tussen de paal en het rijtuig van Randstadrail. De brandweer heeft samen met de calamiteitendienst van de HTM de stroom van de bovenleiding gehaald.
Hierna kon met gebruik van de grote kraan van de brandweer het rijtuig opzij gezet worden. Hierdoor was er voldoende ruimte gemaakt om de bestuurster uit haar auto te knippen. Wonderwel heeft de bestuurster geen noemenswaardige verwondingen opgelopen.
Naar de oorzaak van het ongeval is door de technische ongevallen dienst van de politie een onderzoek gedaan.

Meldtijd : 18.05 uur
Ter plaatse : 18.10 uur
Incidentmeester :19.06 uur
Einde incident : uur
Ingezet personeel : 18
Ingezette voertuigen : 6

Auto te water Vlietweg in Leiden

Op 18 Dec om 11.01 uur werdt de brandweer van Leiden gealarmeerd voor een persoon te water aan de Vlietweg in Leiden.
Bij aankomst bleek het te gaan om een voertuig te water, persoon was al op het droge.
Vermoedelijk door de gladheid is het voertuig van de weg geraakt en in de Vliet terecht gekomen.

Een bergingsbedrijf zou het voertuig uit het water halen maar na overleg is er besloten dat de brandweer het zelf zou doen.
Hierop is om 11.39 uur het hulpverleningsvoertuig van Leiden gealarmeerd.
Het bergingsbedrijf BCB was ondertussen ook ter plaatse gekomen.
Het hulpverleningsvoertuig van Leiden is er niet in geslaagd de auto op het droge te zetten, dit ivm gewicht van het voertuig en de kracht van de kraan.
De brandweer heeft het voertuig tegen de kant gelegd en het bergingsbedrijf heeft het overgenomen.
Na wat wikken en wegen en wat specifiek takelwerk is het voertuig op het droge getrokken.



Stephan van Pelt
www.calamiteitenfotografie.com

woensdag 16 december 2009

Diefstal zonnepaneel van Boei op terrein Reddingmaatschappij KNRM

Diefstal zonnepaneel van Boei op terrein Reddingmaatschappij KNRM

Begin november heeft station Katwijk van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij van Rijkswaterstaat een boei gekregen. Deze boei kreeg een prominente plaats op het voorterrein van het stationsgebouw.

Bovenop deze boei is een lamp bevestigd, welke tijdelijk voor onderhoud gedemonteerd is. Deze lamp wordt gevoed door middel van enkele zonnepanelen. In de nacht van vrijdag op zaterdag 12 december, is een van deze zonnepanelen gestolen. De bouten waren losgedraaid en de elektriciteitsdraden bleken vernield. Deze zonnepanelen zijn erg duur en voor de KNRM, een organisatie die van giften en donaties leeft, te duur om te vervangen.

De KNRM heeft inmiddels aangifte gedaan van diefstal bij de Politie. Mocht u op de hoogte zijn over de verblijfplaats van het gestolen zonnepaneel of heeft u nadere informatie, dan kunt u mailen naar; knrmkatwijk@gmail.com. Of bellen met de politie via 0900-8844 of als u het liever anoniem wilt doen met 0800-7000 We hopen op uw of jullie medewerking.



maandag 14 december 2009

Rijnsburg autobrand Rijnzichtweg



Vanmiddag werd de brandweer Rijnsburg gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Rijnzichtweg te Oegstgeest. Op de pager stond prio1, gezien mijn plaatselijke bekendheid dacht ik dat kan wel eens een auto wezen. Toen ik richting het viaduct van de snelweg reed zag ik de rode gloed en zwarte rook al voor mij aan de horizon verrijzen. Ter plaatse stond een busje in de brand, welke veel bekijks trok van scholieren welke net van school kwamen. Ook had de autobrand flinke gevolgen voor het wegverkeer, aangezien de politie alle 2 de rijstroken had afgezet. Een file tot aan Leiden toe tot gevolg(denk ik). Je zal maar lekker geklust hebben en naar de warme maaltijd bij moeders de vrouw willen. De bestuurder bemerkte dat de motor erg warm was met een brandende auto tot gevolg. De brandweer Rijnsburg bluste de brand en werd even later opgeroepen voor een takelklusje in de eigen gemeente.fotograaf Paul Termorshuizen



Alcoholcontrole in Haaglanden




Politie geeft BOB’s kerststol

Haaglanden - Het Regionaal Handhavingsteam (RHTV) van Bureau Verkeer trapte afgelopen weekend feestelijk af met de winterBOB campagne. Vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 december stond het team in de nachtelijke uren op de Boslaan, langs het Malieveld. In totaal controleerde zij 1015 automobilisten op het gebruik van alcohol. 23 bestuurders reden met te veel drank op. Een van de aangehouden bestuurders was de bestuurder van een taxibus en die blies 490 ugl. Een dame spande de kroon door in de nacht van vrijdag op zaterdag 600 ugl te blazen. Haar rijbewijs werd ingevorderd. De ‘Prima’ blazers kregen een kerststol uitgereikt en zij mochten een kaartje invullen, zodat zij in januari kans maken op een prijs. De alcoholvrije bestuurders namen de kerststol met veel plezier in ontvangst, maar niet iedereen had zin om hun naam en telefoonnummer op een prijskaart in te vullen. De bestuurders die dit wel deden, maken in januari kans op een leuke prijs.

Tijdens de actie afgelopen weekend keken vijf medewerksters van het Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) uit Utrecht mee om een keer te ervaren wat er allemaal vooraf gaat aan het proces-verbaal dat zij onder ogen krijgen en verwerken bij het CVOM. Naast de alcoholcontrole controleerde de politie deze nachten op de Benoordenhoutseweg ook op snelheid. 3200 bestuurders werden gecontroleerd, waarvan 1400 bestuurders de toegestane maximum snelheid van 50 km per uur overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u De actie van Bureau Verkeer gaat door. Aankomend weekend en oudejaarsnacht controleert

zaterdag 12 december 2009

Ontruiming sporthal na klachten GRIP1



Ontruiming sporthal na klachten

Den Haag – Vanmiddag rond half drie is de brandweer uitgerukt naar een sporthal in Wateringseveld voor een vreemde lucht in een sporthal. Bij aankomst van de brandweer hadden 54 kinderen en vijf leerkrachten de hal verlaten met hoofdpijn en prikkelende ogen. Er zijn geen mensen naar het ziekenhuis vervoerd.

De kinderen van de Maria montessorischool sporten vanmiddag in de sporthal Hogeveld aan het Panamaplein. Nadat enkele leerlingen last kregen van hoofdpijn en prikkelende ogen is de sporthal ontruimd en de brandweer gewaarschuwd. Gezien de hoeveelheid klachten is er opgeschaald zodat er voldoende ambulances ter plaatse zijn gekomen. In totaal zijn 39 kinderen en vijf volwassenen in de tegenover gelegen school nagezien door het ambulance personeel. Allen konden dank zij wat frisse lucht zonder klachten weer naar huis. Oorzaak van de vreemde lucht is zeer waarschijnlijk dakwerkzaamheden bij een ventilatiekanaal. De brandweer heeft geen schadelijke stoffen gemeten in de sporthal.

De ouders van de kinderen krijgen maandag van de schoolleiding nog een informatiebrief over de toedracht.

Meldtijd : 14.19 uur

Ter plaatse : 14.26 uur

Grip 1 : 14.53 uur

Einde incident : 16.17 uur

Ingezet personeel : 28

Ingezette voertuigen : 8