vrijdag 23 april 2010

Miljoenenbrand in Warmond woning met rietenkap.


TEYLINGEN - De brandweer verwacht nog zeker tot zaterdag bezig te zijn met het nablussen van een grote brand in een villa in Warmond. Daarbij ging donderdagavond het dak in vlammen op.

De brand woedde in een villa op de Oranje Nassaulaan in Warmond. Twee bewoners, hun kinderen en een hond konden ternauwernood aan de vuurzee ontsnappen. Enkele bezittingen, waaronder schilderijen, zijn door de brandweer in veiligheid gebracht.

Het vuur woedde in de rieten kap van het huis en was daarom moeilijk onder controle te krijgen. Er is een brandweereenheid uit Wassenaar opgeroepen die gespecialiseerd is in brand in rieten daken. Pas in de loop van de nacht was de brand onder controle. De rieten kap en de eerste verdieping zijn volledig verwoest.

Oorzaak onbekend

Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. De brandweer zoekt nog naar de brandhaard.


fotograaf Wilco Devilee

KNRM vissersboot maakt water

Donderdag 22 april omstreeks 16.19uur, alarm voor KNRM Katwijk en Scheveningen, voor de staandwantvisser, SCH 88, Hendrik Jan.

Positie 22 mijl zuidwest van Katwijk. SCH 88 maakte water.

De Tholen 43 was in de buurt en heeft direct pomp overgezet.

Eenmaal ter plaatse was het water reeds weg gepompt en heeft de bemanning van Scheveningen nog geassisteerd bij de reparatie van het afdichtrubber van het visruimluik.


fotograaf Arie van Dijk



vrijdag 16 april 2010

Dodelijke steekpartij in Den-Haag


DEN HAAG - Aan de dodelijke steekpartij donderdagavond in Den Haag is een woordenwisseling met twee mannen vooraf gegaan. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Het slachtoffer is een 48-jarige Hagenaar, hij werd gevonden op de kruising van de Delftselaan en de Heemstraat in de Haagse Schilderswijk. Voor de steekpartij had hij een woordenwisseling met twee mannen van tussen de 20 en 30 jaar. De politie is nog naar hen op zoek.

Het slachtoffer overleed ter plekke. Ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.

Woensdagmiddag werd ook al iemand neergestoken in de Heemstraat. Het ging toen om een 15-jarige jongen, hij raakte ernstig gewond. Volgens een woordvoerder van de politie bestaat er geen verband tussen beide incidentfotograaf Erwin v.d.Lem

dinsdag 13 april 2010

Auto tegen boom Edisonstraat Zoetermeer.


Auto tegen boom

Zoetermeer- Een 30-jarige automobilist uit Zoetermeer raakte dinsdag 12 april om 18.30 uur gewond toen hij op de Edisonstraat tegen een boom reed. Het slachtoffer moest volgens getuigen uitwijken voor een auto die vanaf de Australiëweg kwam. Daardoor verloor de Zoetermeerder de macht over het stuur en kwam met zijn auto tegen een boom tot stilstand. De brandweer kwam eraan te pas om het slachtoffer uit zijn auto te bevrijden. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis. Fotograaf Rob Meijer.



zondag 11 april 2010

Rijswijk Sammersweg auto over de kop.


Op de Sammersweg in Rijswijk vond vanmiddag even na vier uur een eenzijdig ongeval plaats. Een automobilist verloor hier in een flauwe bocht door onbekende oorzaak de macht over het stuur, vloog over de kop, vloog over de struiken, raakte een stadsplattegrond en kwam op z'n kop tot stilstand op het naastgelegen fietspad.

vrijdag 9 april 2010

Wassenaar brand in rietenkap Persijnlaan




WASSENAAR - Aan de Persijnlaan in Wassenaar is vrijdag rond 16.00 uur brand uitgebroken in de rieten kap van een woning.

De brandweer rukte met groot materieel uit om het vuur te blussen en kon even na 18.00 uur het sein brandmeester geven. De brand zorgde voor flinke rookontwikkeling, maar door de gunstige weersomstandigheden heeft dit geen problemen voor de omgeving opgeleverd.

Op het moment dat de brand uitbrak was de bewoner in de woning aanwezig. Hij kon het pand zelfstandig verlaten. De kat die nog in de woning aanwezig was, is door brandweerlieden veilig naar buiten gebracht.

De woning is door de brand zwaar beschadigd. Hoe het vuur kon ontstaan is nog niet bekend.

Ontruiming Delft Technische Natuurwetenschappen



Delft - Een gebroken flesje zorgde vrijdag 9 april voor een enorme stank in het gebouw van de Faculteit Technische Natuurwetenschappen aan de Julianalaan in Delft. De bedrijfshulpverlening is meteen begonnen met het ontruimen van het pand. Ondertussen werd ook de brandweer gealarmeerd met een speciaal team voor ongevallen met gevaarlijke stoffen. Nadat men het etiket van het flesje onderzocht had,kon vastgesteld worden dat de stof niet direct gevaar kon opleveren. Brandweermannen van de bedrijfshulpverlening hebben in het pand alle ramen opengezet om te ventileren.

fotograaf
Robin Hogervorst

W: www.robinhogervorst.nl


woensdag 7 april 2010

Politie schiet verdachte in been bij aanhouding

De politie heeft dinsdagavond rond zeven uur in de Merenwijk een man neergeschoten. De verdachte was op de vlucht voor de politie. Het slachtoffer is met een schotwond aan zijn been naar het ziekenhuis vervoerd.

Kort daarvoor werd de man na een achtervolging klemgereden door de politie. Hij vluchtte door enkele tuinen, probeerde een woning binnen te komen en klom uiteindelijk bij de Platanenrode tegen een regenpijp op. Daar werd hij door drie agenten beschoten. De man ging toch nog via het dak de woning binnen en werd daar uiteindelijk aangehouden fotograaf Wilco Devilee

Inzet MMT Ledegankplein


Op het Ledeganckplein in het Haagse stadsdeel Laak is vanavond rond 20.00 uur een kind aangereden en daarbij zwaar gewond geraakt.

Waarschijnlijk liep het kind de weg op en werd vervolgens geraakt door een passerend bestelbusje. naast ambulances en een motorambulance kwam ook het Mobiel Medisch Team ter plaatse.

Nadat het slachtoffertje was gestabiliseerd is het kind in de ambulance onder begeleiding van motorpolitie vervoerd naar het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam.

De aanrijding trok veel publiek; onder andere leden van het Parate Peloton van politie Haaglanden zijn ingezet om het publiek op afstand te houden en om het slachtoffertje af te schermen.Fotograaf Erwin v.d.Lem