zondag 27 juni 2010

Duinbrand in Scheveingen



Den Haag - In het duingebied aan de Groningsestraat in Den Haag heeft zaterdag aan het eind van de middag een duinbrand gewoed. Er werd opgeschaald naar Middelbrand. Door de droogte kan de brand zich vrij snel uitbreiden. Ook het speciale duin/strand voertuig van de kazerne Scheveningen is ingezet. Na ongeveer een halfuurtje werken was de brand onder controle, en kon met beginnen met inpakken.

Fotograaf
Sven van Beek

W: www.svenvanbeek.nl


Delft A13 verkeersongeluk



Delft - Op de A13 ter hoogte van Delft, in de richting van Den Haag, is zaterdagmiddag een ongeval gebeurd. De brandweer van Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond rukten beiden uit voor een beknelling. Later bleek hier geen sprake van te zijn. Door de aanrijding kwam de vangrail scheef te staan. Het is niet bekend hoeveel personen er gewond zijn geraakt. Twee betrokken kinderen hebben van de hulpdiensten een beertje gekregen. Er waren tijdelijk 2 rijstroken afgesloten. Achter het ongeval stond 2 kilometer file, op de andere rijbaan stond het dubbele vanwege kijkers.

fotograaf
Sven van Beek

W: www.svenvanbeek.nl


Leiden zwaar verkeersongeluk



Rond 10:45 zaterdagmorgen was er op de Vijfmeilaan kruispunt Debussystraat een zwaar ongeval tussen een auto en een brommer.

De brommer kwam volgens getuigen vanaf de brug ( vanuit Voorschoten ), de auto vanaf de Vijfmeilaan en wilde de Debussystraat inrijden. Mogelijk heeft de automobilist de snelheid van de nadere brommer onderschat.

De bromfietser, een 16 jarige jongen, kwam frontaal in aanraking met de auto en werd enkele meters gelanceerd. De politie die als eerste ter plaatse was verleende meteen eerste hulp aan het slachtoffer.

Toen de eerste ambulance ter plaatse was bleek al snel dat een tweede ambulance nodig was om de patiënt te stabiliseren.

Het slachtoffer is met onder andere een slagaderlijke bloeding en ander zwaar letsel onder politiebegeleiding naar het LUMC gebracht.Fotograaf Wilco Devilee Leiden



dinsdag 22 juni 2010

Nieuwkoop grote brand in appartementencomplex




NIEUWKOOP - Een grote brand heeft in de nacht van zondag op maandag de bovenste etages van een appartementencomplex in Nieuwkoop verwoest. Eén persoon is met ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis. Dat heeft een woordvoerster van de brandweer laten weten.

De brand woedde in een portiek met zes woningen. Brandweerlieden konden via een balkon twee mensen redden.

De overige woningen werden door de brandweer doorzocht, maar die bleken leeg. Wel moesten de bewoners van twaalf naastgelegen woningen worden geëvacueerd. Zij zijn tijdelijk ondergebracht in een sporthal.


zondag 20 juni 2010

Na afloop van de door Nederland gewonnen WK-wedstrijd tegen Japan van zaterdagmiddag, heeft de politie op het Jonkbloetplein in Den Haag zes baldadige


Na afloop van de door Nederland gewonnen WK-wedstrijd tegen Japan van zaterdagmiddag, heeft de politie op het Jonkbloetplein in Den Haag zes baldadige voetbalfans aangehouden.Op die aanhoudingen na bleef het redelijk rustig op het plein, waar honderden Oranje-fans zich na de wedstrijd hadden verzameld om feest te vieren en wat te voetballen.