zaterdag 31 juli 2010

Den-Haag auto te water.



Deze bestuurder hield er een nat pak aan over nadat zijn auto te water was geraakt op de Maartensdijklaan in Den-Haag. De brandweer takelde de auto uit het water.Fotograaf Erwin v.d.Lem

Den-Haag Vijverzicht man springt van balkon na achtervolging




De 42-jarige man die donderdagavond in de Haagse wijk Bouwlust op de vlucht voor de politie uit een flat viel en om het leven kwam, was afkomstig uit Pakistan en verbleef illegaal in Nederland.

Dat zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Den Haag vrijdag. De vreemdelingenpolitie was op zoek naar de man. Toen de agenten een Haagse flatwoning binnengingen, zagen zij hoe de man via het balkon en de regenpijp probeerde te ontvluchten. Hij viel en overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De rijksrecherche onderzoekt de zaak.

zondag 25 juli 2010

Oegstgeest hotel het Wiite Huis uitslaandebrand.





OEGSTGEEST - De brand die zondagochtend woedde op het Wilhelminapark in Oegstgeest is geblust. De brandweer, die met groot materiaal uitrukte, is rond 11.30 uur weggegaan.

De brand was uitgebroken in voormalig hotel Het Witte Huis. Het pand stond genomineerd om gesloopt te worden. Er zijn geen gewonden gevallen.

Enkele omliggende woningen werden ontruimd. De brandweer van Oegstgeest kreeg assistentie van de collega's uit Leiden, Sassenheim en Noordwijk. fotograaf Toon v.d.Poel

vrijdag 23 juli 2010

Scheveingen inzet op strand traumahelicopter.


DEN HAAG - Twee zwemmers zijn vrijdagmiddag op het Noorderstrand in Scheveningen in de problemen gekomen. Een vader en zijn 10-jarige dochter zwommen in zee toen de vader vermoedelijk onwel werd. Beide kwamen in moeilijkheden en werden door de reddingsbrigade uit het water gehaald.
fotograaf Erwin v.d.Lem

donderdag 22 juli 2010

Honselaarsdijk grote hennepkwekerij




WESTLAND - In een kas aan de Breugomslaan in Honselersdijk heeft de politie een zeer grote hennepkwekerij ontdekt.
Het gaat om 10.000 hennepplanten en 14.000 hennepstekken.
De kwekerij is door de politie direct ontmanteld.
Bij het ontmantelen zetten men een nieuw proces in, waarbij ter plaatse met behulp van stoom de planten tot pulp worden gekookt.Fotograaf MHL Media.com

Dode in woning in Leiden



In leiden aan de Zijlsingel is een overleden persoon gevonden in ziijn woning. Omdat de persoon er al minimaal 8 dagen dood in de woning lag heeft de politie de hulp van de brandweer ingeroepen om het lichaam uit het huis te verwijderen. Door de warmte en de stank moest de brandweer dit in speciale beschermende kleding doen onder bescherming met ademluchtmaskers. De afdeling persvoorlichting kon nog niet zeggen hoe de persoon is overleden. De recherche doet hier een onderzoek naar.Fotograaf Toon v.d.Poel.


<

zaterdag 17 juli 2010

Voorschoten dode bij brand in serviceflat.









VOORSCHOTEN - Bij een brand in een serviceflat aan de Richard Wagnerlaan in Voorschoten is zaterdagochtend een dodelijk slachtoffer gevallen. Het gaat om een 83-jarige man.

Uit onderzoek blijkt dat de man de bewoner was van het appartement op de zesde etage, waar de brand ontstond. Volgens de huisvestingsorganisatie voor ouderen Woonzorg werkte een brandmelder in het complex niet goed.

Onderzocht moet worden of een goed werkende brandmelder de dood van de man had kunnen voorkomen. De brand in de Richard Wagnerflat ontstond tussen 8.00 en 9.00 uur.

De brandweer ontruimde uit voorzorg het gehele complex. Inmiddels zijn vrijwel alle bewoners weer terug in hun woning.fotografen Wilco Devilee en Marco Hoope

zondag 11 juli 2010

Zeer grote brand saunacomples en bowlingcentrum de Hofstede in Rijswijk





RIJSWIJK - Een brand heeft in de nacht van zondag op maandag in het Zuid-Hollandse Rijswijk een bowlingcentrum en een sauna in de as gelegd. Niemand raakte gewond.



Dat liet de veiligheidsregio Haaglanden maandag weten.

De brand in het gebouw De Hofstede aan het Julialaantje begon om drie uur. Om zes uur kon het sein brand meester worden gegeven. Het nablussen was maandagochtend nog in volle gang.


De brandweer wist te voorkomen dat een naastgelegen woning eveneens ten prooi viel aan de vlammen.

Ook werd een extra blusvoertuig ingezet bij een verzorgingstehuis in de naaste omgeving, nadat een wolk van rook en vonken richting het tehuis was getrokken. Een aantal wegen moest worden afgesloten.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend

vrijdag 2 juli 2010

Zeer grote brand in Zoetermeer




ZOETERMEER - De zeer grote brand in een bedrijfsgebouw aan de Wiltonstraat in Zoetermeer is onder controle. De brandweer is druk bezig met nablussen.

Donderdagmorgen brak rond 10.30 uur brand uit in een loempiamakerij aan de Wiltonstraat. Die brand breidde zich uit naar drie naastgelegen bedrijven. De brandweer heeft besloten om het volledige pand aan de Wiltonstraat in Zoetermeer gecontroleerd uit te laten branden.

In het bedrijfspand zitten in totaal vier bedrijven. Het pand is niet meer te redden, verklaarde de brandweer op Radio West. Naar verwachting zal het complex in de loop van de middag zijn uitgebrand.

Frituurvet

De drie aanpalende bedrijven waren na het uitslaan van de brand al ontruimd. Er zijn geen gewonden gevallen. Waardoor de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.
fotograaf Rob Meijer

donderdag 1 juli 2010

Warmond grote brand op jachtwerf




TEYLINGEN - In de jachthaven Fort Marina in Warmond heeft zondagmiddag een zeer grote, uitslaande brand gewoed. Een grote botenloods werd in de as gelegd. Een nabijgelegen woning en een kantoor raakten zwaar beschadigd.

Ook een onbewoonde woonboot in de buurt werd verwoest nadat deze in brand was geraakt door rondvliegende, brandende asdeeltjes. Brandweerkorpsen uit Teylingen, Leiden en omliggende gemeenten rukten uit om de brand te bestrijden, die rond 15.00 uur was ontstaan.
Fotograaf Paul Termorshuizen