maandag 29 november 2010

Man onder tram in Haagse Vogelwijk


Man onder tram in Haagse Vogelwijk


DEN HAAG - Bij een botsing met een tram is zondagavond een man zwaargewond geraakt. Het ongeluk gebeurde op de hoek van de Nieboerweg met het Distelvinkenplein in de Vogelwijk.

Volgens ooggetuigen duurde het lang voordat de brandweer de man onder de tram vandaan wist te halen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd; hij zou er slecht aan toen zijn.

zondag 28 november 2010

A13 aanhouding ADO supporters.






Rotterdam - De politie heeft vanmiddag dertien mensen gearresteerd na een actie van ADO-supporters op de A13. Acht arrestanten werden aangehouden, onder meer wegens wapenbezit. Het ging onder andere om ploertendoders en zogenoemde goedendags, knotsen met stalen punten aan het eind.

Ook maakte de politie processen-verbaal op wegens dronken rijden, het niet hebben van identificatiepapieren en het in het gevaar brengen van het verkeer. De actie van de supporters, volgens directeur Dick Vierling van ADO Den Haag een ,,ludieke actie'', begon rond elf uur zondagochtend. Vijftig à tachtig auto's blokkeerden de A13 ter hoogte van de afslag Delft-Zuid in de richting van Rotterdam. Ze deden dat uit protest tegen het besluit van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam dat slechts een beperkt aantal ADO-aanhangers naar de wedstrijd tegen Feyenoord in de Kuip mocht komen. De ME greep in en sloot de A13 gedeeltelijk af. Daarachter ontstond een lange file, die rond twaalf uur op zijn langst was (8 kilometer).
fotograaf r.Hogervorst