dinsdag 28 december 2010

Grote vuurwerkvangst in Den Haag



Grote vuurwerkvangst in Den Haag

De politie Haaglanden heeft dinsdagmiddag in één klap duizend kilo vuurwerk in beslag genomen in de Haagse wijk Wateringseveld.

Vanuit de buurt kwam een melding dat er illegaal in vuurwerk werd gehandeld vanuit bedrijfsbusjes. Agenten doorzochten enkele busjes in de buurt, die vol met vuurwerk bleken te zitten. fotograaf E.van der Lem


donderdag 23 december 2010

Ijspegels bij de politie.


De brandweer moest als goede collega te hulp schieten bij de politie. Deze hadden last van ijspegels bij het bureau. Wat een gevaar opleverde. De brandweer heeft met een hoogwerker de ijspegels verwijderd. Fotograaf E.v.d.Lem

woensdag 15 december 2010

Twaalf gewonden bij trambotsing



Twaalf gewonden bij trambotsing

DEN HAAG - Omstreeks half vier woensdagmiddag zijn twee trams van lijn 1 en 10 in Den Haag op elkaar gereden. Het ongeluk gebeurde op de Scheveningse weg ter hoogte van de Adriaan Goekooplaan. Er zijn twaalf gewonden gevallen, waaronder de bestuurder van de achterste tram.

Vier gewonden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De verwondingen vallen mee. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Volgens een vrouw die in één van de twee trams zat waren de remmen kapot en knalde de achteropkomende tram vol op zijn voorganger.

De deuren van één van de trams bleven dicht. De brandweer werd ingeschakeld om die open te maken. Even leek het erop dat de tram moesten worden opengeknipt om de bestuurder eruit te halen, maar dit was uiteindelijk niet nodig.

De trams van de lijnen 1 en 10 worden omgeleid.

fotograaf E.v.d.Lem

zondag 12 december 2010

Traumahelicopter inzet voor baby Simon Carmiggelthof Den-Haag





Den Haag – Hulpdiensten rukten zondagmiddag rond 12.30 massaal uit naar een woning aan het Simon Carmiggelthof omdat er een kindje onwel geworden was.

Meerdere ambulances, politiewagens en een traumahelikopter van het Mobiel Medisch Team kwamen ter plaatse. Zij zijn een enige tijd bezig geweest met het kindje in de woning. De traumahelicopter en beide ambulances zijn uiteindelijk zonder slachtoffer vertrokken. Een schouwarts en ook de recherche kwamen ter plaatse.

Er is nog niet officieel bekend gemaakt wat er exact aan de hand was.

Fotograaf Erwin van der Lem



zaterdag 11 december 2010

Dode man op straat in de Waldorpstraat.




Dode man op rijbaan blijkt Hagenaar

DEN HAAG - De dode man die donderdagnacht werd gevonden in het Haagse Laakkwartier, is een 42-jarige Hagenaar. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Het lichaam van de man werd midden op de rijbaan gevonden in de Waldorpstraat. Volgens de politie was het slachtoffer hoogstwaarschijnlijk aangereden. De bestuurder reed na de aanrijding door. Het slachtoffer werd vrijdag in de loop van de dag geïdentificeerd.

De politie was de hele dag bezig met sporenonderzoek, maar de exacte toedracht van de aanrijding is nog niet bekend. De politie is op zoek naar de bestuurder die doorreed.




donderdag 2 december 2010

Voetganster ernstig gewond op de Binckhorstlaan


Een 59-jarige Haagse voetgangster raakte woensdag 1 december ernstig gewond toen zij op de Binckhorstlaan werd aangereden door de bestuurder van een personenauto.

Omstreeks 22.40 uur kregen agenten de melding dat er op de Binckhorstlaan een voetganger aangereden was. Ter plaatse troffen zij de Haagse liggend op de grond aan. Zij was gewond en niet aanspreekbaar. De vrouw was op de voetgangersoversteekplaats aangereden door een 33-jarige Hagenaar. Zij werd direct naar het ziekenhuis vervoerd en ligt momenteel op de intensive care. Haar toestand is stabiel. De bestuurder is op het bureau verhoord. De politie onderzoekt de de exacte toedracht van de aanrijding. Mogelijk heeft de vrouw het rode verkeerslicht genegeerd en de man te hard gereden.fotograaf Erwin van der Lem.