zaterdag 30 juli 2011

Aanrijding in parkeergarage.




En toch was exact dat wat er vanavond aan de hand was in de parkeergarage bij de Hoogvliet aan de Leyweg. Een automobiliste reed daar door nog onbekende oorzaak tegen een betonnen pilaar. Zij raakte hierdoor gewond en brandweer en ambulancedienst zijn ter plaatse gegaan.


Men heeft eerst gekeken of het slachtoffer niet via de achterkant uit de auto kon worden gehaald. Toen dat niet bleek te kunnen is besloten dat de brandweer het dak eraf zou knippen. Toen dat eenmaal was gebeurd, kon het slachtoffer rechtstandig uit het voertuig worden gehaald en op een wervelplank worden gelegd. Zij is uiteindelijk per ambulance onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd.

Omdat de brandweervoertuigen en de ambulance niet in de parkeergarage passen, is voor het transport van de materialen dankbaar gebruik gemaakt van de winkelwagentjes die aldaar in ruime hoeveelheden beschikbaar waren.tekstwww. Regio15.nl

zaterdag 23 juli 2011

Brandweer blust brand op hoogte

Brandweer blust brand op hoogte

19 juli 2011 - Den Haag

Den Haag – Rond twee uur vanmiddag is er brand ontstaan op de elfde etage van de Zilver toren aan de Prinses Beatrixlaan. Niemand raakte hierbij gewond.

De alarmcentrale kreeg een melding binnen dat er uit een etage van een gebouw flinke rook kwam. Bij aankomst van de brandweer werd duidelijk dat de brand zich bevond op de elfde etage van de Zilver toren, het voormalige ING gebouw. Dit gebouw is leegstaand en wordt op het moment verbouwd.

Door de hoogte en het niet goed functioneren van de bestaande blusleiding van het gebouw zijn er meer voertuigen ter plaatse gekomen. De bouwvakkers die binnen aan het werk waren hebben op tijd het pand kunnen verlaten. Zij gaven aan dat er alleen hout en andere bouwmaterialen aanwezig waren op de betreffende etage.

De brandweer heeft de brand snel kunnen lokaliseren, maar moest flink aan de bak om het te bestrijden. Hitte, flinke rookontwikkeling en een lastige watertoevoer maakten de bluswerkzaamheden niet makkelijk. Uiteindelijk werd rond half vier het sein ‘brandmeester’ gegeven.

Door de brand is veel schade veroorzaakt rond en op de betreffende elfde etage. Er zijn ook een aantal onderliggende etages met waterschade. Dit is veroorzaakt door lekkages van de blusleiding van het gebouw.

De politie zal een onderzoek starten naar de oorzaak van de brand.

Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken.

Steigerbouwer valt van tiende etage

Bij een arbeidsongeval tijdens het opbouwen van een steiger aan de Bocht van Guinea, viel een 23-jarige steigerbouwer dinsdag 19 juli zo’n dertig meter naar beneden. De man raakte hierbij zwaargewond.

De politie kreeg rond 11.05 uur een melding binnen dat een steigerbouwer van grote hoogte naar beneden zou zijn gevallen. Eenmaal ter plaatse troffen de gealarmeerde agenten de steigerbouwer liggend op de grond aan. Een bewoonster van het complex, een arts, had de vitale functies bekeken en was met een andere omstander bezig de 23-jarige man uit Rockanje te fixeren. De man was bij kennis.

Samen met brandweerlieden maakten de agenten de omgeving van het slachtoffer bereikbaar voor ambulancemedewerkers. Hierbij knipten zij een hek weg en zaagden verschillende struiken om. De man kon vervolgens met een traumahelikopter naar het ziekenhuis worden overgebracht. Daar bleek de man diverse botbreuken en inwendige verwondingen te hebben opgelopen.

De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

dinsdag 12 juli 2011

Vreemde vlag in de Hofvijver





Op verzoek van de Haagse politie heeft een duiker van de brandweer een vlag verwijderd van het eilandje in de Hofvijver voor het torentje van de minister President.


Hoe de vlag daar is gekomen en van wie die afkomstig is onbekend de politie heeft de vlag in beslag genomen en vernietigd






Auto botst tegen tram






DEN HAAG - Bij een botsing tussen een tram en een auto is maandagavond een gewonde gevallen. Het ongeluk gebeurde in de Hobbemastraat in de Haagse Schildersbuurt.



De automobilist zag bij het keren een naderende tram over het hoofd. Zijn auto werd in de flank geraakt. Hulpdiensten hebben de man uit zijn auto bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht. Tramlijn 6 was in beide richtingen enige tijd gestremd. De politie doet onderzoek naar het ongeluk.




Breuk in HTM leiding




Ook nu zorgde de breuk voor een forse stremming van het openbaar vervoer. Ter hoogte van de Anna van Hannoverstraat trok een vrachtwagen rond 09.15 uur tijdens het er onderdoor rijden de bovenleiding mee. Hierdoor knapte de bovenleiding en ontstond er een gevaarlijke situatie.


De brandweer kwam, evenals de vorige keren, met een aantal voertuigen ter plaatse en heeft er voor gezorgd dat de bovenleiding spanningsloos werd gemaakt. Hierna is de zaak aan de HTM overgedragen en heeft deze zorg gedragen voor reparatie van de schade.





donderdag 7 juli 2011

Opsporingsbericht: Man gewond na schietpartij, politie zoekt getuigen

Opsporingsbericht: Man gewond na schietpartij, politie zoekt getuigen

Datum incident: 07-07-2011
Locatie: Den Haag
Bureau/gemeente: Laak

De politie zoekt getuigen van een schietincident op donderdagochtend 7 juli waarbij een 27-jarige man uit Den Haag gewond raakte.

De politie ontving om 1.10 uur een melding van een schietpartij op de Gouveneurlaan, ter hoogte van het Jonckbloetplein. Ter plaatse troffen agenten in een woning het zwaargewonde slachtoffer aan; door de brandweer werd hij uit de woning gehaald, waarna hij met spoed naar het ziekenhuis is overgebracht. Op dit moment is zijn toestand stabiel.

Twee mannen - in de leeftijd van 20 en 21 jaar - die op dat moment in de woning aanwezig waren zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Inmiddels zijn beide mannen alweer heengezonden en worden zij niet meer als verdachte gezien.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben op dat tijdstip op of rond de locatie. Bent u getuige geweest van dit schietincident of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Laak via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.