maandag 24 oktober 2011

Schietpartij in de Trompstraat


DEN HAAG - Een 36-jarige Hagenaar is zondagochtend gewond geraakt toen hij bij een beroving in zijn been werd geschoten. De man werd rond 5.15 uur in de Trompstraat in het Zeeheldenkwartier vastgepakt door twee mannen die hem wilden beroven.

Daarbij ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer in zijn been geschoten. In de Anna Paulownastraat troffen agenten enige tijd later kleding en een vuurwapen aan. Op de plek van de schietpartij en in de Anna Paulownastraat is forensisch onderzoek verricht.

Er is nog niemand aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen.

zondag 9 oktober 2011

Rijswijk middelbrand bij crematorium



RIJSWIJK – Crematorium Eikelenburg in Rijswijk moest zaterdagmiddag worden ontruimd nadat er door een brand in de verbrandingsoven veel rook was vrijgekomen.

Het incident vond plaats toen een kist in de oven werd ingevoerd. De kist ontbrandde sneller dan de medewerkers van het crematorium hadden voorzien, zodat de deur van de oven niet tijdig kon worden gesloten.

Bijna veertig mensen moesten worden geëvacueerd vanwege het incident. In het crematorium bevonden zich op het moment van de ontruiming nog bezoekers van de uitvaartplechtigheid. Niemand raakte gewond.

Landelijke politiedag Haaglanden



De Politiedag van Regio Haaglanden trok dit jaar ruim 30.000 bezoekers. Tien wijkbureaus openden tussen 10.00 en 16.00 uur hun deuren voor het publiek, ook de Levende Have en CSI Haaglanden (Forensische Opsporing) waren open voor nieuwsgierigen.

Ondanks de slechte weersomstandigheden bezochten ruim 30.000 nieuwsgierigen één van de bureaus. De kinderen leerde het politievak al vroeg op deze Landelijke dag.