woensdag 25 juli 2012

Brandweerauto te water geraakt





DEN HAAG - Aan de Hellingweg in Scheveningen is dinsdagochtend een brandweerwagen het water ingereden.
De brandweerwagen vervoerde een boot die in de Scheveningse haven in het water werd gelegd. Niet alleen de boot, maar ook de brandweerwagen belandde hierbij in het water.
De brandweer heeft de wagen inmiddels weer uit het water gehaald. Er zaten geen personen in.

Twee fietsers en automobilist gewond bij aanrijding





Persbericht: Twee fietsers en automobilist gewond bij aanrijding
Datum incident: 24-07-2012
Locatie: Delft
Bureau/gemeente: Delft

Op de Delfgauwseweg raakten dinsdag 24 juli twee fietsers (een 58-jarige vrouw en een 66-jarige man) gewond bij een aanrijding met de auto. Ook de 76-jarige autombilist raakte gewond. 
Rond 15.25 uur werden de fietsers aangereden bij de rotonde met de Nassaulaan, vermoedelijk toen zij linksom wilde rijden. Dit is toegestaan voor fietsers. De auto kwam tegen de ballustrade tot stilstand. Nadat de traumahelikopter te plaatse was geweest, werden zowel de fietser als de automobilist met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
De Technische Ongevallendienst heeft een verkeersongevallenanalyse gemaakt. Het onderzoek naar de toedracht van de aanrijding loopt nog.

donderdag 19 juli 2012

Aanrijding Dierenselaan inzet traumahelicopter






Op de Dierenselaan te Den Haag is een voetganger bij de oversteekplaats geschept door een auto.
Er kwamen een ambulance traumahelikopter en veel politie om te helpen
Met spoed is het slachtoffer naar een ziekenhuis over gebracht
De VOA van politie Haaglanden onderzoekt het ongeval

Gewonden vogel door brandweer bevrijd





Buitenom vogel met gebroken vleugel werd door de brandweer uit het water gehaald de dierenambulance heeft het dier naar een arts gebracht

vrijdag 13 juli 2012

Politie ontruimt Occupy-kamp Malieveld





DEN HAAG - De politie heeft vrijdagochtend het Occupy-kamp aan de rand van het Malieveld in Den Haag ontruimd. Dat heeft de woordvoerder van burgemeester Jozias van Aartsen laten weten.
Eerder deze week moest de politie tussenbeide komen omdat twee groepen ruzie met elkaar hadden gekregen en allebei het tentenkamp van Occupy voor zich opeisten.

zaterdag 7 juli 2012

Grote verkeerscontrole in Zoetermeer






De politie van Bureau Zoetermeer hieldt vrijdag 6 juli van 09.00 uur tot 15.00 uur een grote verkeerscontrole aan het Silverdome (Van der Hagenstraat 20) in samenwerking met de belastingdienst, gemeente en ANWB. fotografie www.mhlmedia.vom

Noodweer in Haaglanden





REGIO - Het noodweer dat in de nacht van donderdag op vrijdag over de regio trok heeft voor veel overlast gezorgd. De storm trof vooral de Haagse Regio.
Voor de hoofdingang van het Medisch Centrum Haaglanden Westeinde is een boom omgewaaid. Ook op andere plaatsen zijn bomen uit de grond getrokken door het noodweer. De Hoefkade in de Schilderswijk in Den Haag is afgesloten door bomen die zijn omgewaaid. Ook is er op sommige plaatsen veel wateroverlast.
In het Zuiderpark is de het dak van het stadion weggewaaid. Deze ging net over de tent van Circus Renaissance heen, dat vlakbij het stadion staat gestald. Ook de HTM heeft veel last van het noodweer.
Volgens weerman Huub Mizee was de storm vooral boven de Haagse regio heftig, er zijn hagelstenen van vier centimeter groot uit de lucht zijn gevallen. Bij Loosduinen viel 17 millimeter neerslag.

donderdag 5 juli 2012

Buschauffeurs en HTM nog geen akkoord




DEN HAAG - De buschauffeurs en de directie van de HTM zijn nog niet tot een akkoord gekomen. De directie neemt de punten mee die vandaag zijn aangeboden mee naar morgenochtend.
De chauffeurs hebben de directie van HTM een ultimatum gesteld. De HTM' ers willen voor morgennacht een toezegging dat als HTMbuzz omvalt dat dan het moederbedrijf garant staat voor hun arbeidscontracten.
Wanneer zij deze garantie niet krijgen komen er mogelijk weer nieuwe stakingen. Morgenochtend om 10.00 uur komen de onderhandelingscommissie en de directie weer bij elkaar. Vanavond en morgenochtend zullen er geen acties worden gevoerd.
Eerder vandaag was overleg tussen de chauffeurs en het stadsgewest Haaglanden over het terugdraaien van de aanbesteding stukgelopen. 

Auto te water bijna te water in haven van Scheveningen




De auto stond geparkeerd aan de Doctor Lelykade bij de tweede haven en rolde daar het water in. Volgens de eigenaar stond de wagen gewoon op de handrem.