dinsdag 30 oktober 2012

Aanrijding Raamweg






Om ongeveer 13.20 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden tussen een auto een een verkeerspaal dat aangeeft of parkeergarages vrij of vol zijn.
Wonder boven wonder raakte de bestuurster niet gewond wel raakten de auto en de paal zwaar beschadigd
De paal was zodanig beschadigd dat een hulpverleningsvoertuig met spoed ter plaatse moest komen om de paal veilig horizontaal te bergen
Gedurende opruim werkzaamheden was de Raamweg vanf het Hubertusviaduct tot aan de Raambrug gestremd voor al het verkeer.

zondag 21 oktober 2012

Ruim 55.000 bezoekers tijdens Opendag Politie Haaglanden









Datum incident: 20-10-2012
Locatie: Haaglanden
Bureau/gemeente: Haaglanden

Twaalf wijkbureaus, Bureau Levende Have en Bureau Forensische Opsporing openden zaterdag 20 oktober, de deuren voor het publiek. Ruim 55.000 mensen kwamen op deze open dag af. Voor jong en oud was er een afwisselend programma: van spectaculaire demonstraties tot een bezoekje aan de cellengang.
Publiekstrekkers
Grote ‘publiekstrekkers’ waren niet alleen de politievoertuigen waar kinderen zelf de sirene en de zwaailichten mochten aan en uitzetten, maar ook de voertuigen van de Mobiele Eenheid en de Amerikaanse politiemotoren die een bezoek brachten aan een aantal bureaus. De demonstraties van politiebikers, drugs-, explosieve- en surveillancehonden, ruiters en partners als de brandweer, ambulance, Nederlands Forensisch Instituut en Koninklijke Marechaussee trokken ook grote aantallen bezoekers. De vriendelijke politieman Piet Polies bezocht diverse bureaus. Deze levensgrote politieman ving een boef en las daarna een spannend politieverhaal voor aan de allerjongsten. Dat zakkenrollers gemakkelijk hun slag kunnen slaan in de drukte bewezen twee door de politie ingehuurde zakkenrollers. Een praatje en weg was het fototoestel. Uiteraard kreeg iedereen zijn spullen weer terug.
Preventiemaatregelen
Bij alle bureaus konden bezoekers meedoen aan een ‘woninginbrakenquiz’. Door tien vragen te beantwoorden maakten zij kans op een mooie prijs. De bureaus in Den Haag trokken per bureau 25 winnaars. Daar waar het mogelijk is, plaatst de gemeente Den Haag binnenkort gratis een deurspion en kierstandhouder. Bij de overige bureaus was de prijs een tijdklokschakelaar.
In het Westland vroeg een promotieteam van de website www.hier-waak-ik.nl
aandacht voor het downloaden van een app op de mobiele telefoon zodat deze gemakkelijker terug te vinden is. Bij diverse bureaus waren verkeerspleinen met ondermeer de kantelwagen, rijsimulator en skelters voor de allerjongsten. De Koninklijke Politiekapel zorgde bij een aantal bureaus in de regio voor een muzikale ondersteuning. Al met al kijkt de politie terug op een geslaagde dag.


woensdag 17 oktober 2012

Obesitas patiƫnt getakeld door brandweer uit woning





In woning in Leidschenveen is vandaag door de ambulancedienst assistentie gevraagd aan de brandweer om een obesitas patiƫnt uit een woning te takelen. De brandweer heeft hiervoor speciaal een zogenaamde calamiteitenbak om een patiƫnt uit een woning te takelen.
De patiƫnt werd met alle zorgvuldigheid met de calamiteitenbak naar beneden getakeld en vervolgens aan de ambulance dienst overgedragen.



Ernstige aanrijding Schenkkade Den Haag





DEN HAAG - Bij een opgeluk aan de Schenkkade in Den Haag heeft de brandweer een hangende brancard moeten inzetten om het slachtoffer te vervoeren. Het ongeluk gebeurde dinsdagmiddag rond 15.00 uur .
Een automobliste  reed vanaf het Schenkviaduct toen ze op de waterkant belandde. De vrouw reed daarbij een electriciteitskastje aan de kant omver en kwam tot stilstand in de berm.
De brandweer heeft het dak van de auto moeten losknippen om haar te kunnen bevrijden.Met een hangende brancard werd ze omhoog getakeld. Ze werd daarna met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het is nog niet bekend hoe de vrouw het maakt. Volgens ooggetuigen was de vrouw achter het stuur onwel geworden.

donderdag 11 oktober 2012

Korte hevige brand in portiekwoning









Persbericht
Korte hevige brand in portiekwoning
11 oktober 2012 - Den Haag
Vanmorgen rond negen uur is er brand uitgebroken in de Pluvierstraat. Deze korte hevige brand veroorzaakte veel schade. De bewoner was niet aanwezig. Er raakte niemand bij de brand gewond.
De alarmcentrale werd gebeld door een bewoner van een van de naastgelegen panden. Deze had rook geconstateerd in het portiek. Bij aankomst van de eerste bluseenheid werd er direct meer materieel en personeel gevraagd. Door kordaat optreden was de brand snel onder controle. Nadat alle rook uit de woning was geventileerd bleek de materiƫle schade aanzienlijk.
De andere woningen in het portiek zijn uit voorzorg tijdelijk ontruimd geweest. Nadat alles rookvrij was konden deze mensen weer terug naar hun woningen.

De woningbouwvereniging die snel aanwezig was, heeft de zorg van de verdere afhandeling overgenomen.