donderdag 29 november 2012

Bouwvakker valt van hoogte.





DEN HAAG - Bij een ongeluk aan de Zuid-Hollandlaan in Den Haag is een persoon zwaar gewond geraakt. Volgens de brandweer is het slachtoffer binnen in het gebouw De Rode Olifant van een steiger gevallen.
De brandweer heeft geassisteerd om het slachtoffer naar buiten te brengen. Uit voorzorg werd het mobiel medisch team met een helikopter ingevlogen.

zondag 11 november 2012

Pijnacker Negenentwintig wonigen ontruimd tijdens gaslekkage








Negenentwintig wonigen ontruimd tijdens gaslekkage
9 november 2012 - Pijnacker
Tijdens werkzaamheden aan de riolering is vanmiddag omstreeks half drie een gaslekkage aan de Oudlaan ontstaan. Drie politiemensen zijn ter plaatse door ambulancepersoneel on derzocht.
Om het explosiegevaar zoveel mogelijk te beperken is de  brandweer met groot materieel ter plaatse gekomen. Het vrijgekomen aardgas is door de brandweer met behulp van veel water neergeslagen. Daarbij zijn onder andere waterkanonnen gebruikt. Netwerkbeheerder Stedin is tegelijkertijd begonnen met het afsluiten van de gastoevoer.
In verband met het explosiegevaar door het vrijgekomen aardgas zijn 29 woningen ontruimd. Circa 40 bewoners zijn in sporthal De Viergang opgevangen.
Om half zeven is de gaslekkage door Stedin gedicht. Daarna zijn de woningen na het uitvoeren van metingen door de brandweer vrijgegeven. De bewoners zijn in de loop van de avond naar hun woningen teruggekeerd.
De gastoevoer naar de woningen is door Stedin via een noodreparatie aan de gasleiding hersteld.
Van de drie politiemensen die ter plaatse nagezien werden zijn er later twee in het ziekenhuis nader onderzocht. Na het onderzoek konden zij naar huis.

zaterdag 10 november 2012

Malieveld demonstratie van Koerden




DEN HAAG - De demonstratie van Koerden in Den Haag is volgens de politie zonder incidenten verlopen. Wel zijn op verzoek van de politie een aantal posters weggehaald, omdat die een beledigend karakter hadden.
Een kleine duizend mensen liepen van het Malieveld naar het Vredespaleis en weer terug. Ze wilden aandacht vragen voor de positie van hongerstakende gevangenen in Turkije. Het tram- en busverkeer in Den Haag liep door de demonstratie wel vertraging op, omdat de betogers ook op de tramrails liepen.